Annons

Förbättringar på vårdcentralen

Efter skarp kritik från arbetsmiljöverket jobbar vårdcentralen i Ystad med att förbättra arbetsmiljön. Personalen tycker att det bådar gott.
Ystad • Publicerad 21 januari 2005

Det var efter att skyddsombuden slagit larm som arbetsmiljöverket i oktober besökte vårdcentralen och krävde förbättringar. I dag några månader senare har personalen märkt förändringar.

– Vi ser att arbetsgivaren gör ansträngningar. Vi har fått ett bättre samarbete, vi får bättre information och vi löser problem tillsammans, säger Gärd Lindahl, som är läkarsekreterare e på vårdcentralen och skyddsombud för SKTF.

Annons

Arbetsmiljöverket har bland annat krävt att det ska klargöras vilka arbetsuppgifter verksamhetschefen ska ha och vilka uppgifter som personalen ska prioritera när chefen är borta och det är stressigt.

Primärvårdschef Monica Larsson har tidigare sagt till YA att hon tar kritiken på stort allvar och att flera rutiner måste förbättras. I februari ska hon lämna ett skriftligt svar till arbetsmiljöverket på hur vårdcentralen löst problemen.

– Det blev en hård smäll av arbetsmiljöverket. Nu vill vi möta arbetsgivaren i stället för att tjafsa. Vi ska ha täta möten framöver, säger Gärd Lindahl.

Jessica Ziegerer

0411-55 78 68

jessica.ziegerer@allehandasyd.se

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons