Annons

Försäljning av kommunalhus skjuts upp

Löderupsborna får kanske behålla sitt kommunalhus ändå. Efter de högljudda protesterna från byn sköt kommunstyrelsen igår upp ett beslut om försäljning av huset.
Ystad • Publicerad 26 mars 2003

Politikerna enades om att de vill vänta på bybornas förslag på hur huset skulle kunna användas innan något beslut fattas. - De ville se om det kunde bildas ett byalag eller förening som kanske kunde ha hand om huset, säger Ingrid Ek (s), ledamot i kommunstyrelsen. Försäljningen av kommunalhuset i Löderup har varit på tapeten länge. Teknik- och fastighetsnämnden anser att kommunen bör sälja huset eftersom där i dag inte finns någon större verksamhet. För ungefär en vecka sedan anordnade löderupsborna däremot ett möte med politikerna för att försöka övertyga dem om att behålla huset. Och det tycks nu ha gett resultat. Ingvar Persson (c) ville från början att förslaget om försäljning skulle avslås helt, men när Sune Mårtensson (m) yrkade på återremiss enades politikerna om den linjen. Byborna får nu sex månader på sig att ta fram ett förslag om framtiden för Löderups kommunalhus.

Jessica Ziegerer jessica.ziegerer@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons