Försökte lura chefen med förfalskat intyg

Ystad • Publicerad 5 februari 2007

Den 20-årige Ystadsbon hade fått körkortet indraget efter en rattfylla. När han försökte lura sin chef med ett förfalskat intyg åtalades han för urkundsförfalskning.

20-åringen dömdes den 20 juni 2006 för grovt rattfylleri till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. När hans chef fick reda på hur det låg till sa mannen att körkortet ännu inte var indraget. Han uppmanades att visa intyg från länsstyrelsen.

Detta ordnade 20-åringen genom att helt enkelt själv skriva ihop en handling som skulle föreställa beslut från myndigheten.

Chefen blev misstänksam när innehållet i "beslutet" inte verkade överensstämma med förfarandet i körkortsärenden.

Vid rättegången bedömde Ystads tingsrätt att 20-åringen lever under ordnade förhållanden, samt att urkundsförfalskningen har nära samband med det grova rattfylleriet. Därför fick den villkorliga domen gälla även för det senaste brottet.

20-åringen är hemmahörande i Ystads kommun.

Magnus Wegerup

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.