Fotboll med gemenskapen som högsta vinst

Som på riktigt, fast bara på skoj. I strålande solsken möttes 17 fotbollslag från lika många företag i Ystads första företagsturnering.
Ystad • Publicerad 21 maj 2002

Busschaufförer, radiopratare, kabeltillverkare och postanställda gjorde upp på gräsplanerna på idrottsplatsen vid Sandskogen. - Ronny, kanten! - Ryggen! - Nu är du fri Anders. - Stå inte och vänta på bollen. - Kom igen Gurkan. Du har ju inte jobbat på hela dagen! Kollegorna - hejarklacken - stod vid sidan av planen när Draka kabel mötte Sjöbo tandteknik. Den här kvällen var det varken kablar eller tänder som fick dem att tända till. Den här kvällen var det vinna som gällde. - Upp med bollen, Anders. Anders heter Wester i efternamn och spelade för Draka kabel. - Det är bra Wester. Plötsligt körde det ihop sig uppe vid kabeltillverkarnas mål. Anders Wester hamnade i närkamp och så låg han bara där i gräset. Raklång. Precis som på riktigt, men ändå bara på skoj. - Han duger till scenskolan. Vilken filmning, hojtade lagkamraterna och fortsatte heja på kollegorna när Wester visade sig oskadd och färdig att återuppta kampen. På tre planer pågick matcher under kvällen. Varje match var 12 minuter lång så även om man som Sven Ove Persson, som spelade för Linjebuss, inte hade drämt iväg en med högern på 15 år gav många allt de hade. - Jag har spelat mycket fotboll i Sövestads IF i mina dagar, sade han, med märkbart tung andhämtning. Ett krav för att få ställa upp i turneringen var att tiomannalaget skulle innefatta minst två kvinnor. - Jag tycker det är bra att tjejerna är med. Det hade blivit så ruffigt om det bara var karlar, sade Cecilia Ford, speditör på DFDS Transport. Lagen var indelade i fem grupper och det lag som vann sitt gruppspel gick vidare till semifinal och sedan final. Det vinnande laget, Skillinge Fiskimpex, åker senare i år till Helsingborg för att tävla om titeln landets bästa företagslag.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.