Fritidsbaren igång igen

Hallå, hallå! Redan nu vet ni vad den här artikeln handlar om. Fritidsbaren, förstås. I dag,lördag, slog Ingvar och Carrie Persson upp portarna för 29:e året.
Ystad • Publicerad 15 maj 2004

Många muntra kommentarer hördes bland besökarna. Gamla stamkunder kom från när och fjärran. Vissa med en bukett blommor till de populära ägarna. - Vi har saknat er. - Nu är sommaren tillbaka! - Har ni premiär idag? Vad kul. Och vilket väder vi har! Ingvar "Hallå, hallå" Persson pratade som vanligt med allt och alla. - Jajamen, nu är vi tillbaka igen. Hallå, hallå! Välkomna, välkomna. Det var roligt att se er igen. Och så vidare. Fritidsbaren har blivit något av en institution, det kan vi väl vara överens om. Makarna Persson tillträdde 1976. En strålande sommar. Men samtidigt blev publikrusningen en tuff prövning för de nyblivna ägarna. - Det var inte så lätt i början när vi var noviser. Nu har vi ju hunnit få rutin, sa Ingvar Persson till YA:s strandpatrull. Han dementerade bestämt uppgifterna om att restaurangen är till salu. Rykten har florerat under det senaste året, precis som det brukar vara. Men makarna Persson har inga funderingar på att lägga av. - Vi ska genomföra 30-årsjubileet. Sen tar vi ett år i taget, förklarade "Hallå, hallå". Sekunden efter fick han syn på Lena Bramsviks möhippa. - Nämen! Det är ju Lena Byabagerska. Hon ska gifta sig. Ska man gratulera på en möhippa? Undertecknad tyckte det var helt okej. Den fryntlige krögaren gjorde en rivstart mot tjejerna på uteserveringen. - Hallå, Lena! Hallå, töser! Jaha, är det här sista chansen att pussa bruden? Lena Bramsvik skrattade. - Sista chansen i kväll. Pass upp, Ingvar! För då kommer jag. För säkerhets skull tillägger vi att de bara skojade med varandra.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.