Fyra återanställs på Fiberduk

Läget ljusnar för Fiberduk AB. I oktober i fjor friställdes sex personer med anledning av minskad orderingång, men nu återanställs fyra av dem.
Ystad • Publicerad 12 februari 2003

- Under den senaste tiden har orderingången på våra medicinprodukter ökat med drygt tio miljoner kronor. Det är därför som vi behöver mer arbetskraft, säger vd Peter Rempe. Fiberduk tillverkar produkter som sedan vidareförädlas av andra företag. Exempelvis material som används inom bilindustrin, sjukvården, och så vidare. Företaget är beroende av den utländska marknaden. Över 90 procent går på export, främst till England, Tyskland, Frankrike och USA. Under 2001 omsattes 180 miljoner. Men i fjor märktes en markant nedgång under andra halvåret. Enligt Peter Remne hamnar omsättningen på 150 miljoner kronor, vilket betyder en minskning på nästan 17 procent. Men såväl ledningen som facket ser optimistiskt på den närmaste framtiden. - En av våra kunder har aviserat en stor uppgång. Förhoppningsvis kan vi på sikt anställa ännu fler medarbetare, säger Göran Olsson, klubbordförande i Industrifacket på Fiberduk. Företaget grundades 1959 och återfinns på Bornholmsgatan i Ystad.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.