Fyraåringens pappagripen och anhållen

Fallet med den fyraåriga flicka som misstänktes att via Ystad ha förts ut ur landet av sin pappa ser ut att få sin upplösning. Flickans pappa har gripits och sitter anhållen i Lund för egenmäktigt förfarande med barn.
Ystad • Publicerad 5 februari 2003

På tisdagskvällen upptäcktes den bil på pakreringplatsen vid Coop Konsum och skattemyndigheten i Ystad som kopplas samman med fallet.En polispatrull fann senare på natten pappan och dottern i Ystad Föräldrarna till den fyraåriga flickan tvistar om vårdnaden. Det fanns misstankar om att pappan skulle försöka att föra ut flickan ur landet via Ystad och en av Polenfärjorna. Flickan fördes från Ystad till sitt hem i mellersta Skåne och pappan till Lunds polishus. Efter förhör anhölls han som misstänkt för egenmäktighet med barn.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.