Gamla idrottsplatsen bästa lösningen

En total förnyelse av den gamla idrottsplatsen väster om Saltsjöbaden är ur många aspekter den bästa lösningen framför att satsa på en ny anläggning öster om regementsområdet.
Ystad • Publicerad 17 maj 2002

Det konstaterar arkitekt Olle Mårtensson på NP arkitekter som för kommunens räkning granskat och räknat på de båda alternativen samtidigt som han gjort vissa bantningar i förslagen. Ärendet behandlas på kultur-, turist- och fritidsnämndens kommande sammanträde. En allväderanläggning vid Regementet skulle bli drygt tre miljoner kronor dyrare än om man satsar på en total förnyelse av gamla idrottsplatsen. Men eftersom den gamla idrottsplatsen under alla förhållande måste rustas upp så får kommunen i så fall ytterligare en extra kostnad på ett par miljoner kronor. En satsning på den gamla idrottsplatsen är enligt Olle Mårtensson beräknad att kosta totalt 14,6 miljoner kronor. - Men då ska man ha klart för sig att det handlar om en total förnyelse. Förutom spelplaner och allväderbanor sker en upprustning av omklädningsbyggnaden och läktaren, ny parkeringsplats, nya entréer, ny ljud- och ljusanläggning och så vidare. Anläggningen öster om regementsområdet kan aldrig bli riktigt fullvärdig menar han. - Den gamla idrottsplatsen är naturligtvis en sämre lösning för skolidrotten. Vägarna till denna anläggning är hårt trafikerade. Därför är naturligtvis tanken på att bygga en tunnel under Dragongatan ut till regementsområdet en ståtlig tanke. Olle Mårtensson tror därför att man får försöka hitta en annan lösning för skolidrotten.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.