Annons

Guldtjuv lyckades komma undan

Strax före stängningsdags på torsdagen tog en man en del varor i Reutners guldsmedsaffär i Ystad och försvann. Men det visade sig vara atrapper.
Ystad • Publicerad 2 augusti 2002

Det var 17.51 som polisen fick larm om att en man tagit varor i butiken på Hamngatan. Han hade bett att få titta på några guldringar. När expediten lade fram en visningsbricka med ringar på disken, ryckte mannen åt sig hela brickan och rusade ut ur affären. Stölden var dock misslyckad eftersom ringarna var atrapper, falska skyltningsexemplar som inte betingar något större värde. Expediten följde efter, men mannen lyckades springa därifrån utan att gripas. Varorna han hade lyckats ta hade dock inget större värde. det var atrapper. Polisen har ett bra signalemente på mannen. Två timmar senare upprepades händelsen på Guldfynd i Jägersros köpcenter i Malmö. Där lyckades han få med sig ett 20-tal guldringar. Eftersom signalementet är det samma tror polisen att det är samma förövare i båda fallen. Mannen var vid midnatt fortfarande på fri fot.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons