Annons

Gunilla Andersson blir ny personalchef på Ystads lasarett

Ystads lasaretts omkring 1000 anställda får i dag en ny personalchef. Det är Gunilla Andersson, 46 år, som fram till nu varit arbetsförmedlingschef, som träder in i en ny roll.
Ystad • Publicerad 31 augusti 2002

Och i redan startgroparna har hon flera idéer till initiativ som hon vill satsa på. - Jag vet att det är otroligt svårt att rekrytera personal till vård och omsorg. Men jag tror att det kan vara ett marknadsföringsproblem och att arbetsgivarna kan göra mycket mer här. Jag kan tänka mig att offentliga och privata sjukhus kan marknadsföra sig tillsammans, säger Gunilla Andersson. I fyra år har hon varit chef för arbetsförmedlingarna i Ystad, Simrishamn, Sjöbo och Tomelilla. Arbetslösheten under 90-talet har nu svängt över i arbetskraftsbrist i Ystad, och den arbetsförmedling som Gunilla Andersson lämnar har svårt att möta arbetsgivarnas behov. - Utmaningen som arbetsförmedlingen har i dag är att få ut de svåra grupperna - de arbetshandikappade och äldre - och det är jag övertygad att vi ska lyckas med. Denna utmaning hade varit ett tillräckligt motiv och skäl för mig att arbeta kvar som arbetsförmedlingschef. Jag lämnar inte jobbet för att det inte är kul, men efter sammanlagt åtta år inom arbetsmarknadsverket känns det ändå stimulerande för mig att gå vidare, säger hon. Hon tycker att organisationsutveckling är ett spännande område och säger att hon trivs med att jobba för att verksamheter ska bli kostnadseffektiva. - Det ingår i offentliga sektorns uppdrag som politikerna har gett oss och det är jättekul att arbeta med. När det gäller rekryteringsproblemen inom vården så har Gunilla Andersson på arbetsförmedlingen fått höra många arbetssökandes åsikter om yrket. - Vården måste jobba med att sälja in yrket och framförallt motivera ungdomar att söka. På arbetsförmedlingen hör vi ju ungdomar som säger: "Vårdyrken är tunga, dåligt betalda och har dåliga arbetstider". De har nog till viss del rätt, men inte nödvändigtvis. - Oregelbundna arbetstider kan vara positivt för vissa. Lönen tycker jag inte ska vara viktigast alltid, och framförallt har vården fantastiska utvecklingsmöjligheter. Att kunna utbilda sig vidare inom yrket är otroligt positivt för individen. Och jag tror faktiskt att de som arbetar inom vården trivs väldigt bra, säger hon. Det stundande valets eventuella påverkan på hennes nya jobb på lasarettet vill hon inte spekulera om, utan nöjer sig med att säga: - Hur det än går i valet så ska jobbet göras och jag vill vara del av det. Gunilla Anderssons ersättare på arbetsförmedlingen är ännu inte utsedd.

Anna Maria Erling anna.maria.erling@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons