Häktad för misshandel

Den 50-årige ystadsbo, som misstänks att vid två tillfällen misshandlat en kvinnlig bekant, häktades i går. Mannen nekar till brott. Han säger att han höll kontakt med kvinnan för att försöka förmå henne att gå på samtal och därmed få hjälp att komma ur sitt missbruk.
Ystad • Publicerad 11 mars 2002

50-åringen misstänks att söndagen den 3 mars ha knuffat kvinnan så att hon föll och slog huvudet emot en bäddsoffa. Därefter skall han ha tagit ett så hårt strupgrepp på henne att hon nästan inte fick luft och flera gånger dunkat hennes huvud i sängens trägavel. Enligt polisutredningen kom mannen till kvinnans lägenhet redan på fredagen. Misshandeln skall ha skett när hon på söndagen ville lämna lägenheten. Den andra misshandeln skedde tre dagar senare då mannen lär ha blivit upprörd efter att ha ringt flera telefonsamtal från lägenheten. Enligt åklagaren kastade han två askfat och telefonen i golvet så hårt att de gick sönder. Därefter skall han ha sparkat kvinnan två gånger i ansiktet och även gett henne två slag i ansiktet med baksidan av ena handen. Eftersom han lär ha sagt att han skulle krossa hennes huvud är han också misstänkt för olaga hot. -Jag har inte hotat eller misshandlat kvinnan. Jag har inte ens höjt rösten mot henne, sade 50-åringen. Han uppgav att anledningen till att han besökte regelbundet henne var för att försöka förmå henne att delta i samtal missbrukare.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.