Hallå där Madeleine Pyk...

Ystad • Publicerad 24 oktober 2007
@08 Bildbyline:Arkivbild: YA
@08 Bildbyline:Arkivbild: YAFoto: 

… konstnär och gallerist, som stänger sitt museum i Ystad efter lördagen den 27 oktober.

Varför stänger du museet?

– Jag har för mycket andra saker som jag vill, och behöver, hinna med. Ambitionen med museet var att göra fina utställningar och hinna vara med själv. Men tiden räcker inte till. Jag vill hinna träffa folk och resa också.

– Men det har varit himla roligt. Och jag har inte lämnat Ystad för alltid. Vi har redan planer på en utställning i påsk.

Målar du fortfarande?

– Åh ja! Det är ju det jag gör. Och jag vill känna att jag har den tid jag behöver för att måla till utställningarna jag har på gång. Annars blir man splittarad, och målandet ett tvång. Och det får absolut inte ske.

Vad har du för utställningar på gång?

– Bland annat på Galleri Persson i Malmö. Sedan kommer jag att ställa ut på Sollentunamässan i höst. Till den gör jag en 12– 13 stora målningar och en mängd träfigurer.

Träfigurer låter spännande?

– Ja, alla tror att det är något nytt, fast det egentligen är det första jag började med. Redan som barn spelade jag teater där jag använde drivved som dockor.

Då ses vi kanske i påsk?

– Ja det ska bli roligt.

Marika Johansson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.