Annons

Har du sett Alessi?

Sedan slutet av augusti är Berner Sennen-tiken Alessi spårlöst försvunnen. Familjen Nyström har letat med ljus och lykta och många Ystadbor har engagerat sig i hundens öde. Trots detta har det sju veckor långa sökandet varit resultatlöst.
Ystad • Publicerad 19 oktober 2010
8-åriga Alessi är av rasen Berner Sennen.
8-åriga Alessi är av rasen Berner Sennen.Foto: 

– Flera taxichaufförer som tror sig ha sett henne på olika ställen har hört av sig och folk på stan säger att de letar, men vi har inte fått något konkret, berättar Felix Nyström.

Familjen har satt upp lappar på olika platser i Ystad och i byarna utanför. Försvinnandet är även polisanmält och Alessi har efterlysts både i radio och här på Ystads Allehandas hemsida. Men alla ansträngningar har hittills varit förgäves.

Annons

– De första två veckorna letade vi med cykel och körde runt i byarna varje dag, men nu känns det inte längre lönt att leta aktivt, säger Felix Nyström.

Det var den 30 augusti som familjen upptäckte att deras kamrat saknades. Hon hade varit ute i trädgården, men plötsligt var Alessi borta. Risken finns att hon rymt - trots staket och murar runt huset.

– Eller så har någon tagit henne - kanske för att skaffa valpar som man kan sälja, säger Felix Nyström.

Den åtta år gamla tiken är förmodligen för gammal för att betäckas och familjen är orolig för vad som kan ha hänt.

– Ystad är ju inte så stort, så om hon lagt sig i någon buske borde ju någon ha sett henne. Det känns väldigt obehagligt, säger Felix Nyström.

Nu har Alessi varit borta i sju veckor, men familjen har inte helt gett upp hoppet.

– Vi låter lapparna sitta kvar uppe och avvaktar. Det jobbigaste är att inte veta vad som hänt. Det hade varit lättare om hon blivit hittad - oavsett tillstånd. Men sannolikheten att hon lever är ju liten nu.

Felix mamma Ann Nyström berättar om alla gånger de åkt runt i hopp om att hitta sin hund.

– Folk har hört av sig efter att ha sett hundar som liknar henne, men det har inte varit hon. Vi har letat som tokar. Nu känner man sig uppgiven, trött och ledsen.

Peter Zupanovic
Frida Eriksson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons