Hög hyra hinder vid konkursförsäljning

Den höga hyran kan ställa till problem vid försäljningen av konkursdrabbade Ystad spa och konferenshotell. En eventuell köpare får vara beredd att betala 150 000 kronor i månaden till Vasallen som äger fastigheten.
Ystad • Publicerad 8 mars 2002

- Hyran är hög, den kan visa sig vara en svårknäckt nöt, säger konkursförvaltaren Per Guldstrand. Enligt Guldstrand finns det i dagsläget tre intressenter som vill diskutera en möjlig affär. Två har anmält sitt intresse under den gångna veckan och den tredje är samma som företaget tidigare förde förhandlingar med. Verksamheten kommer enligt Guldstrand definitivt att hållas öppet under mars månad och halva april. - Det kommer att vara öppet månaden ut och kanske till och med hela nästa månad, säger Guldstrand. Det innebär att de som bokat in sig för ett besök under mars och troligen också i april kan känna sig någorlunda lugna. Hotellet tar fortfarande emot bokningar till dessa två månader men sedan är framtiden osäker. - Det är tveksamt om vi kan boka i maj. Men under tiden jag försöker sälja verksamheten måste jag hålla öppet annars blir värdet för lågt, säger Per Guldstrand. Nästa vecka genomför konkursförvaltaren en bouppteckning av företaget och sedan ska verksamheten enligt Per Guldstrand säljas så fort som möjligt. Text: Magnus Aspegren

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.