Hon ordnar singelträff i verkligheten

Trött på att sitta ensam hemma en söndag? I helgen råder Helen Andersson bot på det genom att ordna singelträff Hos Morten.
Ystad • Publicerad 13 april 2018
Foto: Pressbild

Helen Andersson driver företaget Singel i Sverige som ordnar tvåtusen singelträffar över hela landet varje år. På söndag kommer hon till Ystad för (nästan) första gången.

– Jag tycker att det är roligt att vara i södra Skåne. Vi har haft singelvandringar på Österlen tidigare.

Den här gången blir det mer av ett uppstartsmöte på kaféet Hos Morten. Deltagarna träffas och äter ihop, och pratar om vad de vill ägna sig åt på kommande träffar.

– Första mötet är att man lär känna varandra och bygger upp idéer på vad man kan göra. Ofta är det så att medlemmarna kan väldigt mycket men att de inte tror att det betyder så mycket, säger Helen Andersson.

Sajten där medlemmarna registrerar sig är ingen vanlig dejtingsida på nätet, säger hon.

– Vi träffas i verkliga livet och då ser och känner man direkt hur människor är och hur de beter sig. Man hör mycket idag om att mänskor är trötta på att sitta vid datorn.

Men hon har samma mål som andra dejtingföretag.

– Målet är att träffa nya vänner och kärleken. Det är inte så enkelt i dagens samhälle sen internet kom. Jag märker att det uppskattas otroligt mycket att träffas i verkligheten, säger Helen Andersson.

Alla åldrar är välkomna men deltagare behöver anmäla sig innan. I Ystad finns tio platser men de kan utökas om gensvaret är stort, säger hon.

Träffen pågår mellan klockan 13 och 16 söndagen den 15 april.

Vad ska man tänka på när man går dit?

– Man ska komma dit och vara sig själv. Alla är unika och duger som de är. Även om du har varit singel länge är det inget fel på dig.

Liv Akne
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.