Annons

Hoppas på bidrag för integration

I Lund har en grupp personer engagerat sig i ungdomarnas situationen i dagens samhälle och bristen på kulturell och etnisk integration i samhället. Gruppen hoppas nu på bidrag från bland andra Ystads kommun.
Ystad • Publicerad 19 mars 2003

De har på olika sätt sysslat med idrott och undervisat om främlingsfientlighet, rasism och interkulturell problematik. Gruppen vill nu ordna en vecka fylld med "idrott, dans, musik, kulturfest samt olika aktiviteter som rör integrationsfrågor". Dessutom hoppas gruppen kunna starta ett projekt för ungdomar från "ekonomiskt svaga hem". Medlemmarna, som bland annat är lärare och pedagoger, har vänt sig till kommunalrådet Kent Mårtensson och vill att Ystads kommun bidrar med 2 000 kronor. Liknande förfrågan har gått till andra kommuner i Skåne.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons