Annons

Hp satsar på praktik

Från teori till praktik. Eleverna på handelsprogrammet ska i nytt utbildningsprojekt lära sig att konkret utöva serviceyrken.
Ystad • Publicerad 28 januari 2005
Emmelie Harmby i HP3b och Rebecca Ekman i HP3c hade gårdagens lunchpass i den nya receptionsdisken. Bild: Julia Svensson
Emmelie Harmby i HP3b och Rebecca Ekman i HP3c hade gårdagens lunchpass i den nya receptionsdisken. Bild: Julia SvenssonFoto: 

Resultatet är en ny receptionsdisk på Österportsskolan.

" De ska vara spindeln i nätet på skolan. Det de inte vet ska de kunna hitta, säger Ingrid Nilsson, lärare på Handelsprogrammet.

Annons

Eleverna ska bistå med guidning, service till personal och besökare samt försäljning av skrivmaterial. Emmelie Harmby och Rebecca Ekman som går tredje året på Hp sitter i receptionen för dagen.

" Det blir mer praktiskt nu, säger Rebecca Ekman.

" Man lär sig på ett annat sätt här än i den vanliga undervisningen, tycker Emmelie Harmby.

Förutom reception satsas det på en helt elevdrivet kafé under matsalen.

Så småningom ska det även bli en praktisk turistutbildning.

" Tanken är att vi ska koppla vår undervisning till det här. Allt kan kopplas till den här verksamheten: marknadsföring, försäljning och matematik. Förhoppningsvis kommer eleverna att uppskatta det och vi får bättre studieresultat, säger läraren Urban Andersson.

Julia Svensson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons