Annons

Hur man går runt i filmens Ystad

Filmpromenad, någon? Vi vandrar längs snitslad bana, i spåren efter Wallander och säkerligen mot Svinalängorna.
Ystad • Publicerad 14 september 2011
Foto: 
Teatern är ett av stoppen på filmpromenaden. Fritidsbadet nästa?
Teatern är ett av stoppen på filmpromenaden. Fritidsbadet nästa?Foto: Albin Brönmark

Kommunens senaste satsning kallas Walk of film. En lustifikation som travesterar berömda Walk of Fame i Hollywood där stjärnorna som bekant förevigats genom handavtryck i trottoaren.

I nästa vecka invigs den så kallade filmpromenaden. Det blir kommunalrådet Kristina Jönsson (M) som klipper bandet. Om du vill promenera redan nu så är det bara att hämta hem appen, med hjälp av gps hittar du de olika inspelningsplatserna där det ska finnas skyltar och rekvisitaföremål. Det går också bra att kontakta personalen på turistbyrån. De vet det mesta om filmpromenaden.

Annons

Under de senaste tio åren har ett 50-tal långfilmer spelats in i Ystad med omnejd. I fjor diskuterades om personer som har haft betydelse för produktionen kunde få sätta avtryck på gågatan, som en direkt efterapning av Hollywoodkonceptet. I stället var det idén om en filmpromenad som vann gehör. Kommunen gjorde tummen upp och anslog 200 000 kronor till Walk of film.

Ladda ner appen här.

Karin Ohlsson
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons