Husägare i Ystad i tvist med kommunen

En tvist har uppstått mellan Ystads kommun och näringsidkaren som drev Strandkaféet när fastigheten totalförstördes i en brand i höstas.
Ystad • Publicerad 15 april 2004

Mannen anser att han haft en överenskommelse med kommunen att få arrendera marken i Sandskogen och uppföra en ny byggnad för kaféverksamhet. Men nu anser han att kommunen brutit den överenskommelsen. Han har nu anlitat en advokatbyrå för att försöka utkräva ett ej specificerat skadestånd om kommunen inte upplåter marken till honom. Olof Hübner, som är fastighetschef i Ystads kommun, var i går på resande fot och hade ännu inte läst advokatbyråns skrivelse, men han menar dock att inga löften har givits. - Jag vet inte vad han åsyftar för någon överenskommelse finns det inte. Vi vet att han vill bygga upp en ny fastighet, men det finns flera andra intressenter som också har lämnat in förslag. Inget bygglov är inlämnat heller. Det har blivit någon konstig grej av det här, men vi får se vad som står i skrivelsen, tala med kommunjuristen och sedan ta ställning, säger Olof Hübner. Strandkaféet var en av de byggnader som brann ner förra året när en mordbrännare härjade i Ystad.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.