Husraset försenar Caremas flytt

Carema psykiatri skulle ha flyttat in i det rasade nybygget på Aulingatan redan nu på fredag. Men nu skjuts flytten från lasarettsområdet upp.
Ystad • Publicerad 28 maj 2012

– Vi stannar i våra nuvarande lokaler på lasarettet och är fulla av förtröstan att allt ska lösa sig, säger verksamhetschef Lena Ivarsson.

Carema psykiatri med omkring 1900 patienter på ett år samt 25-30 medarbetare, skulle ha flyttat in i den del av huset som byggts om och som egentligen inte berörs av själva raset. Men eftersom husraset ska utredas kan verksamheten inte lämna lasarettet och flytta in på fredag som planerat.

– Det är mycket olyckligt. Inte minst eftersom en del av våra patienter kräver stabilitet och trygghet. Flytten har i sig skapat oro och de ändrade planerna gör inte saken bättre, men jag vet att vi löser detta, säger Lena Ivarsson.

Carema psykiatri lade redan på fredagen ut ett meddelande på sin hemsida om att verksamheten stannar på sjukhuset.

Ystads rehabcenter och Hörseltjänst är två andra hyresgäster i en del av huset som drabbats av raset. Båda skulle ha flyttat in i månadsskiftet augusti och september.

– Men nu får vi avvakta utredningen av olyckan, säger Anders Kraft på Ystads rehabcenter som kan vara kvar i sina nuvarande lokaler på Spanienfararegatan, som ägs av Ystads kommun.

Hörseltjänst i Skåne, som i dag finns på Sixten Sparres gata på regementet har redan fått sin inflyttning uppskjuten en gång.

– Det känns tråkigt för våra kunder om flytten försenas ytterligare. Men vi har stort förtroende för hyresvärden Enrax, säger Margareta Vogel på Hörseltjänst.

I den del av huset som nu helt rasat samman skulle en läkarmottagning inrymmas. Den verksamheten är dock ännu inte uthyrd.

Taner Caliskan
Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.