I dag firar vi kaffet

Allt sedan kaffet kom till Sverige 1685 har trenderna kommit och gått. Cappuccion, espresso, caffe latte, macciato eller kanske vanligt bryggkaffe? Kaffeutbudet är stort och YA gick ut på stan för att höra vad som gäller i Ystad i dag.
Ystad • Publicerad 29 september 2014
Lina Månsson, ägare till Café Snuggles: – Kaffetrenden har gått lite tillbaka till bryggkaffe, det säljer vi mycket av. Vi har samma sorts bönor som vi alltid haft, vi vet att det smakar gott och vill inte ändra. Jag gillar när kaffet smakar kaffe. Mitt kaffe ska vara vanligt bryggkaffe gärna med en dubbel espresso i för att få det riktigt starkt. Då vaknar man till.
Lina Månsson, ägare till Café Snuggles: – Kaffetrenden har gått lite tillbaka till bryggkaffe, det säljer vi mycket av. Vi har samma sorts bönor som vi alltid haft, vi vet att det smakar gott och vill inte ändra. Jag gillar när kaffet smakar kaffe. Mitt kaffe ska vara vanligt bryggkaffe gärna med en dubbel espresso i för att få det riktigt starkt. Då vaknar man till.Foto: Foto: Mark Hanlon
Cecilia Glifberg, jobbar på Fridolfs konditori: – Fortfarande är det mycket latte och cappuccino men det vanligaste är ändå vanligt bryggkaffe. Det är fortfarande störst. Själv dricker jag bara kaffe på bönor som jag malt själv. Kaffet blir fylligare i smaken och jag vet att det är färskt.
Cecilia Glifberg, jobbar på Fridolfs konditori: – Fortfarande är det mycket latte och cappuccino men det vanligaste är ändå vanligt bryggkaffe. Det är fortfarande störst. Själv dricker jag bara kaffe på bönor som jag malt själv. Kaffet blir fylligare i smaken och jag vet att det är färskt.Foto: Foto: Mark Hanlon
Carolina Johansson, jobbar på Hartmans café: – När det gäller espressokaffe är caffe latte mest populärt. Bryggkaffe är populärt bland de äldre. Kaffe för espressomaskin kommer allt mer. Jag tycker bäst om min egen specialare som består av espresso, chokladpulver och skummad mjölk. En moccalatte.
Carolina Johansson, jobbar på Hartmans café: – När det gäller espressokaffe är caffe latte mest populärt. Bryggkaffe är populärt bland de äldre. Kaffe för espressomaskin kommer allt mer. Jag tycker bäst om min egen specialare som består av espresso, chokladpulver och skummad mjölk. En moccalatte.Foto: Foto: Mark Hanlon
INTERNAL INTERNAL
Ystads Allehanda
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.