Annons

Ingelstorpstrio årets företagare

MH Moduler i Ingelstorp är ett företag i medvind. Och framgång föder framgång. I går utdelades hederstecknet "Årets företagare" till ägarna Ole Böttern, Jan-Erik Borén och Jan Holmström.
Ystad • Publicerad 27 augusti 2002
Eva O Ottosson, Jan Holmström, Ole Böttern och Jan-Erik Borén. Bild: Mark Hanlon
Eva O Ottosson, Jan Holmström, Ole Böttern och Jan-Erik Borén. Bild: Mark HanlonFoto: 

- Ett lyft. Som vi ser det så är alla som jobbar här lika delaktiga i utmärkelsen, säger Ole Böttern. Alla anställda är lika viktiga, menar ägarna till MH Moduler. Här är tekniker Jan Nilsson i färd med att montera banor till en vinkelväxel. Bilder: Mark Hanlon" BORDER="0"Alla anställda är lika viktiga, menar ägarna till MH Moduler. Här är tekniker Jan Nilsson i färd med att montera banor till en vinkelväxel. Bilder: Mark Hanlon MH Moduler startade i Ystad 1994. Då utgjordes styrkan av fyra personer. I dag återfinns företaget i Ingelstorps Mekaniska före detta lokaler, där man disponerar 3500 kvadratmeter. 22 anställda står på lönelistan. Faktureringen har ökat i snabb takt sedan 1995, från fem miljoner kronor till cirka 25 miljoner kronor. Affärsidén går ut på att utveckla, tillverka och sälja materialhanteringsmoduler till maskin- och systembyggare, både i Sverige och utomlands. Modern Gnosjöanda präglar strategin. - Fokusering och nätverk, det är framtiden, säger Ole Böttern. - MH Moduler ingår i ett finsmaskigt, lokalt nätverk där vi skapat positivt beroende av varandra. Knutssons Måleri och Lindsténs El är några exempel på samarbetspartners. Eva O Ottosson från Företagarnas Riksorganisation gratulerar (från vänster) Jan Holmström, Ole Böttern och Jan-Erik Borén. Bild: Mark Hanlon" BORDER="0"Eva O Ottosson från Företagarnas Riksorganisation gratulerar (från vänster) Jan Holmström, Ole Böttern och Jan-Erik Borén. Bild: Mark Hanlon I går uppvaktades Ole Böttern och hans kollegor av bland andra Ingvar Öberg, ordförande i Företagarna i Ystad och Eva O Ottosson, Företagarnas Riksorganisation. I sällskapet återfanns även kommunstyrelsens ordförande Thomas Lantz (m) och 1:e vice ordförande Ingvar Persson (c). - MH Moduler visar att det går att driva ett framgångsrikt företag på landsbygden. Lokalerna i Ingelstorp stod tomma länge. Det är positivt att de utnyttjas igen, säger Ingvar Persson. Företagarnas Riksorganisation motiverar utmärkelsen så här. "MH Moduler som är lokaliserade på en mindre ort bedriver en expansiv verksamhet. Man satsar mycket på produktutveckling. På ett föredömligt sätt har man byggt upp ett nätverk av underleverantörer inom kommunen. Man arbetar även på ett aktivt sätt för näringslivet som helhet på det lokala planet".

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons