Ingen eld utan korv

Röken ligger som en tjock dimma runt det gamla vattentornet. Men det brinner inte, det är bara bostadsrättsföreningen som ordnar grillfest, i januari.
Ystad • Publicerad 23 januari 2012
Bandet Majken Tajken spelade inför den skara grannar som samlats för en ovanlig aktivitet i januari, grillning.
Bandet Majken Tajken spelade inför den skara grannar som samlats för en ovanlig aktivitet i januari, grillning.Foto: Mark Hanlon

– Vi tycker att man ska grilla och äta sig tjock, säger Jonas Wahlman som är en av arrangörerna bakom den något ovanliga januarifesten.

Det är andra året som bostadsrättsföreningen bjudit in till grillfest för alla som bor i och omkring vattentornet. Tanken är att man ska ha trevligt och lära känna varandra. Inne i ett tält spelar bandet Majken Tajken och i tältöppningen sitter Johanna Limme med dottern My Palmqvist, fem år.

– Vi har grillat korv och banan med choklad. Det är ett trevligt med ett sådant här initiativ en vanlig söndag, säger hon.

Birgitta Thorpman står framför en stor grill och vänder på några grillspett.

– Vi brukar grilla in i december men inte i januari. Men det här är ett bra sätt att träffa grannar, säger hon.

Rebecka Sjöberg
Emma Niwén
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.