Annons

Intensivt kaklande för att få badet klart

Medan sporthallarna växer fram på ritbordet, tar badhuset rent fysiskt form. Just nu pågår ett intensivt kaklingsarbete.
Ystad • Publicerad 13 mars 2014
Träningsbassängen med höj- och sänkbar botten är redan kaklad. Jan Roick och Frank Gast sätter kakel.
Träningsbassängen med höj- och sänkbar botten är redan kaklad. Jan Roick och Frank Gast sätter kakel.Foto: Foto: Mark Hanlon
Foto: Foto: Mark Hanlon
Familjebadsdelen med klättervägg och fors tar form. Desirée Hansen ser till att bassängerna Ystads nya badhus får ett tätskikt.
Familjebadsdelen med klättervägg och fors tar form. Desirée Hansen ser till att bassängerna Ystads nya badhus får ett tätskikt.Foto: Foto: Mark Hanlon

Badhusbygget är inne i ett intensivt skede. Just nu arbetar 62 personer med rörläggning, ventilation, elinstallationer och med att förse stora delar av ytorna i omklädningsrum och bassänger med kakel.

– För att hinna få jobbet klart har företaget som sköter kaklingen tagit in tio man från Tyskland.

Annons

Två av dem, Frank Gast och Jan Roick, klär väggarna i 25-metersbassängen med vitt kakel. På en del av botten har de redan lagt de svarta linjerna som skiljer banorna åt.

– Vi räknar med att vara här i tre veckor. Det är ett bra jobb, säger de.

Hur många kakelplattor som de har satt har de dålig koll på.

Tusentals plattor

– Det krävs 44 plattor på varje kvadratmeter och den här bassängen är runt 800 kvadratmeter, förklarar arbetsledare Peter Brink.

Det betyder att det bara i 25-metersbassängen som delvis är 3,80 meter djup sätts runt 35 200 kakelplattor.

Badhusets svarta perforerade plåtfasad är uppe, liksom de stora fönsterpartierna åt väster. Utanför ligger delarna till de stora vattenrutschkanorna som ska dockas till badhuset på västra sidan.

– De kommer upp nästa vecka, tror Peter Brink och visar hur badgästerna som åker i den största rutschkanan med badringar kommer att landa en våning upp från övriga bassänger i badhuset.

Bygget av badhuset ser än så länge ut att hålla sin tidplan. Bassängerna fylls med vatten i juni och att badet invigs för allmänheten i mitten av september.

INTERNAL INTERNAL
Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons