Annons

Isaksson fortsätter toppa SD-listan

Jan-Åke Isaksson är fortsatt toppnamn på Sverigedemokraternas lista i kommunvalet i Ystad.– Vi hoppas givetvis at öka, säger han.
Ystad • Publicerad 5 mars 2014

Jan-Åke Isaksson kom in i fullmäktige 2002 och var då ensam sverigedemokrat där. Sedan dess har partiet växt till Ystads tredje största och han räknar med att ökningen ska fortsätta i år.

– Opinionssiffrorna tyder på det, säger Jan-Åke Isaksson.

Annons

Förra valet fick partiet fyra platser, men bara på två av stolarna sitter det i dag sverigedemokrater. Lars Rosenberg lämnade partiet, men fortsatte som politisk vilde. Tommy Jonsson lämnade sedan också inför risken att bli utesluten efter sina uppmärksammade utspel på olika hatsidor på nätet.

– Jag tror inte att det kommer att påverka oss negativt, säger Jan-Åke Isaksson.

Bland de tio första namnen på SD-listan i höstens vall finns bara en kvinna. Förra valet var det två, men ingen valdes in i fullmäktige..

– Vi har inte stängt dörren för några kvinnor. Det beror på hur de ansluter sig, säger Jan-Åke Isaksson.

Tio namn

Paul Svensson står tvåa på listan. Därefter följer: 3. Michael Michelsen, 4. Robert Bodnar, 5. Simona Svensson, 6. Klas Nilsson, 7. Göran Björk, 8. Lars-Erik Larsson, 9. Sven Andersson och 10. Leif Olsson Svensson. Sedan följer ytterligare några namn på listan.

– Vi har en bra grupp . Vi har sett till att fylla de platser vi förväntas få, säger Jan-Åke Isaksson.

Om en månad räknar han med att Sverigedemokraterna ska presentera sitt valminfest med vilka frågor det tänker driva de kommande fyra åren.

– Vi försöker bli bredare. Jag tycker att vi agerar i andra frågor än invandrarfrågan. Jag tror de flesta vet var vi står i den frågan, säger han.

Maria Sällberg
Per Nilsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons