Annons

Jakten på en riktig blänkare

Solblänket fanns där redan när jakten på en blänkare i form av en fin havsöring inleddes på lördagen när det vankades fisketävling.
Ystad • Publicerad 29 mars 2014
Mladen Ilinovs, Lars Ipsen, Johan Hansson och Jörgen Palm med sina fångster.Foto: 
Vid engelska bryggan befann sig på lördagsförmiddagen ett tiotal fiskare som deltog i fisketävlingen Blänkaren.Foto: 

Michael Nilsson från Eljaröd steg upp redan klockan 02.30 för att komma i gång tidigt i tävlingen. En timme senare kastade han sitt första kast i Kivik, därefter hann han med ett stopp i Kåseberga innan det var dags för förmiddagskaffe vid engelska bryggan.

– Det blåste lite för mycket i Kivik och jag var ensam där, så det kändes inte riktigt säkert, säger Michael Nilsson under en paus i fiskandet.

Annons

Vid engelska bryggan befann sig på lördagsförmiddagen ett tiotal fiskare som deltog i fisketävlingen blänkaren, men tävlingen gällde hela Skånekusten. Då gällde det bara att vara på plats till invägningen klockan 16 vid fiskeklubbens stuga. Störst fisk är dock inte nödvändigtvis den som vinner. Blänkaren marknadsförs som en skönhetstävling för havsöring.

– Vi vill ha korta och feta fiskar – riktiga blänkare, men minst 50 centimeter. Då är de som bäst. Så det är inte bara vikten som avgör, säger Per-Olof Hansson, medarrangör och sponsor av tävlingen.

Carl Johan Engvall
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons