Annons

Jämställt i toppen hos Moderaterna

Moderaterna ser ut att ha anammat Socialdemokraternas idé om varannan damernas.– Men det är mest en slump att M-listan toppas av varannan man och varannan kvinna, säger M-ordförande Cecilia Fahlborg.
Ystad • Publicerad 5 mars 2014

När Ystadsmoderaterna spikar sin lista inför höstens val till kommunfullmäktige står inte helt oväntat kommunalrådet Kristina Bendz på första plats. Hon följs av varannan man och varannan kvinna till plats tio.

– Det finns önskemål från riksorganisationen om att listan ska vara en bladning av män och kvinnor, unga och äldre, nya och gamla medlemmar. Boende är en annan parameter och jag tycker att vi lyckats bra med årets lista, säger Cecilia Fahlborg, som påpekar att varannan man, varannan kvinna är en ren slump.

Annons

Inleds med provval

– Arbetet med att sätta samman listan är ganska omfattande och inleds med ett provval bland våra medlemmar. Men vi är tydliga med att provvalet bara är en del i nomineringsarbetet.

När listan spikas väger man även in engagemang och närvaro på parti- och nämndsmöten. Resultatet blir den lista som partistyrelsen sedan presenterar för nomineringsmötet.

Det hölls på måndagskvällen i samband med att Ystadsmoderaterna också höll sitt årsmöte. Nomineringsmötet ändrade inte på den föreslagna listan.

Små justeringar

– Justeringarna från provvalet är relativt små. Men Sara Chermiti som har varit ordförande för moderat skolungdom i Skåne och som hamnade på 13:e plats i provvalet har försvunnit. Hon har nämligen börjat läsa juridik i Uppsala. Eftersom hon är mycket engagerad och aktiv känns det lite tråkigt att mista henne, men vi får gratulera Uppsalamoderaterna, säger Cecilia Fahlborg.

Cecilia Fahlborg sitter kvar som ordförande i Ystadsmoderaterna. Även viceordförande Ronny Nielsen, sekreterare Christer Karlsson och styrelse- ledamöterna Tommy Andersson, Kristina Bendz som är politiskt ansvarig, Curt Hansson och Bo Lönnerblad sitter kvar. Däremot lämnar Katarina Johansson sin post och ersätts av Lennart Johansson. Charlotte Åhman Persson är ny i styrelsen.

– Hon är en ung ny kraft i partiet som tidigare varit ordförande i Muf i Malmö, men nu flyttat till Ystad.

INTERNAL INTERNAL
Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons