Jimmy Ahl tog hem tyngsta fångsten på näringslivsgalan

Ystad Artikeln publicerades

Jimmy Ahl på Kåseberga fisk drog upp den tyngsta fångsten på årets näringslivsgala i Ystad. Han fick ta emot priset som Årets företagare.

För elfte året i rad arrangerades på onsdagskvällen näringslivsgalan i Ystad. Drygt 230 lokala företagare, näringslivsprofiler och politiker samlades i Surbrunnsparken för att mingla och fira.

Johnny Mårtensson från Lundgrens bil som fick ta emot utmärkelsen Årets företagare förra året var bland dem som satte sig vid långborden som dukats i restaurangen.

– Jag kan sitta lugnt i år, sa han.

Andra var mer nervösa. I början av kvällen intervjuades Jimmy Ahl, Kåseberga fisk, Jeanette Wrangborn, Restaurang Marinan och Richard Gimsér, Ystad bilbesiktning som var nominerade till Årets företagare.

Sedan blev det en lång väntan. Som sista punkt på kvällen delades den prestigefyllda utmärkelsen ut. Jimmy Ahl fick då ta emot priset av Företagarnas ordförande Ingvar Öberg.

– Det känns bra. Nomineringen har gett mycket uppmärksamhet. Både kunder och leverantörer har hört av sig och önskat lycka till, sa Jimmy Ahl till YA innan han fick veta vem som vunnit.

Motiveringen lyder: ”Cirka 20 kilometer från Ystad, ligger en liten fiskeby som heter Kåseberga. Där, vid de branta backarna ner mot havet, ligger bland annat fiskehamnen och rökeriet som Leif Ahl och hans far startade 1968.

Det hela började i liten skala men rökeriet har under årens lopp byggts till ett antal gånger. Numera är rökeriet EU anpassat eftersom den senaste tillbyggnaden uppfyller de krav som gäller för hygien och fiskhantering.

Man gör själv i stort sett de flesta produkter, levererar färsk, rökt och inlagd fisk till ett flertal butiker, grossister och restauranger i södra Sverige.

I butiken som har öppet året runt, låter man gamla goda traditioner möta nya smaker och uttryck.”

Tidigare på kvällen delades det ut mästar- och gesällbrev och priserna till Årets ambassadör och Årets nyföretagare samt Årets ambassadör.

Under kvällen underhöll komikern Kristoffer Appelquist. Knet och Bünna, Kenneth Mattsson och Björn Larsson, stod för musiken.

Fakta

De belönades på galan

Årets företagare: Jimmy Ahl, Kåseberga fisk.

Årets ambassadör: Sonja Allbäck, Allbäck linoljeprodukter.

Årets hederspris: Ingemar Svensson, HP Holding.

Årets nyföretagare: Lars Olsson, Nex2Vet.

Mästarbrev: Elenor Cervin, Lina Överling, Malin Nicklasson och Medeline Westh. Samtliga är frisörer.

Gesällbrev: Filip Persson, målare, Maria Borg, målare och Josefine Håkansson, frisör.

Visa mer...