Josefine Ingvarsson: ”Efter praktiken blev jag delägare”
När Josefine Ingvarsson Andersson växte upp i Ingelstorp var hon dagbarn hos Tilda Rosengrens (fd Hallström) mamma.
– Jag och Tilda har varit kompisar hela livet. Nu är våra barn, min Nemo och hennes Harry bästisar, förklarar hon och får allt att låta enkelt.
I nian velade Josefine Ingvarsson Andersson mellan att läsa hotell- och restaurangprogrammet och media med inriktning på fotografisk bil på gymnasiet. Det blev det sistnämnda.
– Men jag fick ju inget jobb. Och att starta eget var jag inte alls beredd på.
Istället hade hon några ströjobb, innan hon hoppade på en ettårig utbildning till kock. Hon gjorde sin praktik på Abbekås golfbana och blev sedan kvar där i ett par år.
”ag tog med mig min man Alexander Andersson som jag träffat på Saltan. Nu jobbar han i köket på golfklubben, medan jag är lite allt i allo, sköter serveringen, shoppen och hotellet.”Josefine Ingvarsson Andersson
– Sedan ville jag göra något annat och jobbade ett tag som kock på Bryggeriet och sedan på Ystad saltsjöbad.
Då ringde hennes tidigare chef Lennart Markusson och undrade om hon ville bli delägare i Abbekås golfklubb. Det ville hon.
– Jag tog med mig min man Alexander Andersson som jag träffat på Saltan. Nu jobbar han i köket på golfklubben, medan jag är lite allt i allo, sköter serveringen, shoppen och hotellet, berättar Josefine Ingvarsson Andersson, som bor i lägenhet i Ystad.