Jullunch på Göken och Klostergården

Gemenskap och god mat var huvudingredienser när Verdandi anordnade "de ensammas jul" på Klostergården i Ystad.
Ystad • Publicerad 24 december 2005

Lokala affärer och företag sponsrade arrangemanget, som startade med lunch klockan 13 på julaftonen.

– Det har blivit lättare att samla in bidrag till vårt alternativa julfirande. Allt fler vill ställa upp med penningsummor, presenter och mat, säger Patrik Andersson i Verdandi.

Ett 50-tal personer, både yngre som äldre, infann sig på Klostergården.

Efter välkomsthälsningarna hölls en tyst minut över Bengt-Åke Nilsson, en trogen Verdandigäst som avled för några veckor sedan. Sedan var det dags att hugga in på ett välsorterat julbord med sill, skinka, Janssons frestelse och andra läckerheter som förknippas med dopparedagen.

Firandet fortsatte med kaffe och julklappsutdelning fram till klockan 16.

– Och på juldagen äter vi upp resterna, säger Patrik Andersson.

YA hann även med ett besök på dagcentralen Göken, där seniorerna avnjöt en jultallrik bestående av köttbullar, prinskorv, skinka och brunkål.

– Mycket gott. Jag brukar egentligen hålla till på Briggen, men där är ju stängt i dag, förklarade Karl-Erik Nilsson.

Magnus Wegerup

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.