Annons

Kamp mot bröstcancer engagerade Ystad

Två rosa kaniner och ett gäng spexande läkarstudenter fick Ystadsborna att lätta på plånböckerna ordentligt under årets Rosa lördag.
Ystad • Publicerad 30 oktober 2010
Två rosa kaniner och ett gäng spexande läkarstudenter fick Ystadsborna att lätta på plånböckerna ordentligt under årets Rosa lördag.Foto: 
Två rosa kaniner och ett gäng spexande läkarstudenter fick Ystadsborna att lätta på plånböckerna ordentligt under årets Rosa lördag.Foto: 

– Det har gått hur bra som helst. Vi slår alla tidigare år, säger Christina Lindgren, ordförande för Ystads köpmannaförening som stod som arrangörer.

Dagen inleddes med musik från Negative Nancys, nya Stup och Dizzy Trumpets.

Annons

Därefter tog överläkarna Britten Klövenståhl och Anders Evander över ordet.

Efter uppmaningar om att hellre söka läkare en gång för mycket än för lite invigde de båda dansgolvet för att sedan lämna plats åt Ystads egna "Shall we dance" stjärnor.

Även ÖP-torget sprudlade av liv under lördagen.

Välkända toner från Perikles slagdänga "Vart ska vi sova i natt" riktade blickarna mot KRIZIs entré där det bjöds på både konsert och modevisning

– Det här är vårt bidrag till insamlingen, säger Susanne Rosengren, ägare av butiken.

Utöver insamlingar på gator och torg skänkte flera av Ystads butiker en procent av dagens intäkter till ändamålet. Alla pengar kommer oavkortat att gå till föreningen Gladorna som stöttar kvinnor i Ystad som drabbats av bröstcancer, samt projektet "Look good feel better"

Två skämtsamma inslag under dagen var YAs rosa kaniner som gick runt och sålde kundvagnspoletter och Toddyspexarna från Lund som bjöd på en spontan spexkavalkad.

SAXO
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons