Annons

Kämpar för lägre fart i Rynge by

Ystad • Publicerad 16 maj 2005

Hastigheten på bilarna genom Rynge är för hög. Det säger Per Grönberg som bor i byn och som på lördagen fick se påtagliga bevis på detta när en bil i hög hastighet körde in i hans trädgård.

– Det hade kunnat bli en massaker. Bilen flyttade fyra stora betongfundament på 300 kilo 20 meter och ett par tre tujor kapades. Vi hittade delar av betongen 60 meter ut i åkern, säger Per Grönberg.

Annons

En timme innan smällen hade han tillsammans med sin son och barnbarnen, fyra och sju år gamla, varit på en liten cykeltur. De hade cyklat precis där bilen kraschade. 45 minuter innan olyckan hade hans dotter och svärson befunnit sig där bilen körde in i trädgården.

– Vi stor och grillade 20 meter bort när jag plötsligt hörde en enda stor smäll. Jag har aldrig hört något liknande. Det var ren tur att ingen skadades.

På vägsträckan är högsta tillåtna hastighet 70 kilometer i timmen. Men ofta kör bilarna betydligt snabbare förbi säger Per Grönberg.

– Det är ett stort problem i Rynge. Det behövs vägbulor här för att få ner farten. Vi måste få rätt på det här problemet, säger han.

Carl Johan Engvall

Rynge
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons