Annons

Katarina Nilsson gör en pudel i Ystad

I veckan slog Katarinas hundtrim upp portarna på Herrestadsgatan.
Ystad • Publicerad 7 oktober 2010
Kungspudeln Ida ser lite bättre (ut) efter att ha fått luggen friserad av hundfrisör, tillika matte, Katarina Nilsson. bild: Anette SJöstrand
Kungspudeln Ida ser lite bättre (ut) efter att ha fått luggen friserad av hundfrisör, tillika matte, Katarina Nilsson. bild: Anette SJöstrandFoto: 

Med flytten från Skivarp följer en trogen kundkrets och en väntetid på två månader är inget ovanligt för en pudel som vill byta frisyr.

– Det är många som trivs och kommer tillbaka. Jag öppnade i Malmö för åtta år sedan. Sen följde många kunder med när jag flyttade till Skivarp och nu till Ystad, berättar hundfrisör Katarina Nilsson.

Annons

Två till tre månader får hundarna vanligtvis vänta för att att få en klipptid hos Katarinas hundtrim. Carina Neldemark som är matte till mellanpudeln Cindy och kund hos Katarina Nilsson sedan tre år tillbaka avslöjar hemligheten bakom succéen.

– Katarina är så otroligt duktig och så mjuk och fin med hundarna. Det är jäkligt viktigt att det känns bra, förklarar hon.

Fyraåriga Kungspudeln Ida är med Katarina Nilsson på jobbet. Ida har en sofistikerad frisyr av den mer praktiska karaktären.

– Hon är ute mycket på stranden och i skogen, då är det bäst med en funktionell frisyr.

Några särskilda trender är det enligt hundfrisören inte tal om när det gäller hundar som inte ska ställas ut.

– Men valpklippning är väldigt populärt.

– Det innebär att jag klipper hela pälsen för hand. Då blir den mjuk och gosig som en nallebjörn, förklarar hon.

Katarina Nilsson flyttade själv till Ystad för ett halvår sedan på grund av en separation. Och i måndags flyttade hundtrimmet in på Herrestadsgatan 10.

– Att får träffa hundarna förstås och att skapa frisyrer. Sen är det härligt att få ta del av samspelet mellan hund och människa.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Marika Johansson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons