Klädtjuvar begärs häktade

Två män greps på tisdagskvällen i Ystad. I sin bil, en större skåpbil, fanns flera hundra säckar med kläder som misstänkts vara stulna. Nu är de begärda häktade.
Ystad • Publicerad 24 maj 2012

Männen greps klockan 21.40 på tisdagskvällen i Ystad när de väntade på färjan till Polen. Tullen, tillsammans med polisen fick syn på säckarna och gjorde en kontroll. Männen sa att de fått kläderna, en version som polisen inte köpte. Efter förhör på polishuset anhölls männen tidigt i onsdagsmorse.

Efter att polisen gått igenom säckarna och kassarna tror de att det rör sig om kläder stulna från olika typer av välgörenhetsorganisationers containrar, begagnade kläder.

–Att döma av märkningen på påsarna verkar kläderna ha sitt närmsta ursprung från Småland, säger Anders Carlsson, chef för kriminalenheten på polisen i Ystad.

När polisen vägde innehållet i skåpbilen uppgick vikten till 1,7 ton kläder.

Det är framförallt i grannlandet i söder, Polen, som det finns en marknad för kläderna, enligt polisen. De två männen är tidigare dömda för liknande brott och en av dem har erkänt. Männen har begärts häktade av åklagare.

INTERNAL INTERNAL
Johan Erlandsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.