Knivbeväpnad nazist dömd för narkotikabrott – demonstrerade i Ystad

En av nazisterna som 2 december demonstrerade på gågatan i Ystad har dömts för rattfylleri, narkotikabrott och brott mot knivlagen.
Ystad/Helsingborg • Publicerad 5 april 2018
Foto: Henrik Montgomery/TT

Tre dagar efter demonstrationen i Ystad stoppades den 31-åriga mannen i sin bil utanför Perstorp. Han var då påverkad av amfetamin och tramadol – ett narkotikaklassat läkemedel.

Enligt åtalet har drogerna intagits någon gång mellan 21 november och 5 december. I samband med trafikkontrollen hittade polisen även en kniv på 31-åringen. Han har nu dömts av Helsingborgs tingsrätt för brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott samt rattfylleri till 60 dagsböter à 50 kronor.

Mannen är organiserad nationalsocialist och aktiv medlem i Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Han är hemmahörande i Nordvästskåne. På bilder från demonstrationen i Ystad under julhandeln ses 31-åringen stå med NMR:s flagga på Stora Östergatan.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.