Vittne till attacken: ”De skar honom i ansiktet”

Ystad Artikeln publicerades

Det var strax efter klockan tio på onsdagsförmiddagen som en man med knivskador själv tog sig in till lasarettet i Ystad.

Polis kallades till lasarettet i Ystad efter att en man med knivskador sökt vård.
Foto: Sprisse Nilsson,/TT
Polis kallades till lasarettet i Ystad efter att en man med knivskador sökt vård.

Mannen blev omhändertagen av sjukhuspersonal och även polisen kontaktades.

När polisen kom till platsen och ställde frågor till mannen var han fåordig och svarade att han ville sköta sig själv, uppgav informatören på polisens ledningscentral.

Ett vittne till attacken menar dock att detta inte stämmer.

– Jag antar att han var i chock och inte kunde förklara sig. Han vill inte alls sköta det här själv, han vill att polisen tar hand om det, säger vittnet, som pratat med den skadade mannen.

Vad var det som hände?

– Han blev överfallen i en trädgård av några okända män. Hur de såg ut vet jag inte. Jag vet inte vad det handlade om, kanske ett misslyckat rånförsök eller ett inbrott. Han blev knivskuren i ansiktet och även i händerna eftersom han försökte skydda sig.

En anmälan om misshandel har upprättats. Polisen i Ystad har ännu inte velat uttala sig om ärendet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.