Kockar från Ystad har chans att vinna Årets kock – igen
- Det är ju det största man kan vinna, säger kocken Alexander Sjögren om Årets kock tävlingen.
Alexander Sjögren arbetar på Mötesplats Österlen. Förra året tog han sig vidare till final och kunde åka hem med ett brons i bagaget.
Vad som gjort att han och Daniel Müllern gått vidare till semifinal två år i rad har han en enkel förklaring till.
- Vi lagar väl god mat, säger han. Alla som arbetar som kock i Sverige är välkomna att skicka in ett receptförslag och en bild till tävlingen. 25 stycken går sedan vidare till de två semifinalerna.
Semifinalisten Daniel Müllern driver Skafferiet Gastronomi på Österlen i Kåseberga och snart öppnar han också restaurang i centrala Ystad. - Allt kan ju hända. Man kan spilla eller glömma någon ingrediens, säger han om tävlingen.
Men egentligen är han inte speciellt nervös. Eller rättare sagt så har han inte tid att vara nervös då han är mitt uppe i en renovering.
Daniel Müllern tog sig inte till final förra året och i år är målet att ta sig dit.
Att framgångar i Årets kock är bra för karriären är de båda kockarna överens om.
- Om man till exempel vill öppna eget i framtiden så är det jättebra marknadsföring, säger Alexander Sjögren.
Semifinalen i Malmö avgörs den 17 oktober.