Kostnad för dyrare sanering beviljades i fullmäktige

Ett tilläggsanslag på 2 957 000 anslogs på gårdagens fullmäktige för den sanering av Polykemis industrimark på kvarteret Elektronen som kommunen tidigare sålt till företaget.
Ystad • Publicerad 17 januari 2002

Eftersom kommunen har tagit på sig ansvaret att stå för saneringskostnaderna fullt ut, har markaffären kostat skattebetalarna närmare tre miljoner kronor extra.

Nödvändiga och mer omfattande saneringar har gjort saneringsarbetet dyrare än vad som först anats.

Oppositionsrådet Kent Mårtensson tyckte att försäljningen och upphandlingen har varit konstigt skött och att det hela gått för snabbt när avtalet skrevs.

Till svar fick han av Thomas Lantz att det hela gått till på rätt sätt, där Teknik och fastighet skött upphandlingen och beslut tagits i fullmäktige.

Vidare under fullmäktigemötet fick Kent Mårtensson sin motion om ändringar i det tagna beslutet om lokalisering av Centrum för livslångt lärande prövat men utan åtgärd.

Här fick Thomas Lantz kritik bland annat för det sexåriga avtalet som skrivits med Vasallen för hyra av lokaler på regementsområdet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.