Kvinna på moped försökte slå polis

Ystad • Publicerad 30 april 2013

När polisen stoppade en full mopedist blev hans kvinnliga passagerare rasande. Hon är nu misstänkt för våldsamt motstånd och försök till våld mot tjänsteman.

Händelsen utspelades på Regementsgatan i lördags kväll. En polispatrull misstänkte att den 50-årige mannen, känd för diverse brottslighet, körde moped berusad. Han skjutsade en 31-årig kvinna, även hon flitigt förekommande i polisregistret. Patrullen stoppade ekipaget.

50-åringen var rejält påverkad. I jackfickan förvarade han en ölburk, och när polisen skulle konfiskera den rann sinnet över på kvinnan.

– Hon svingar ett par knytnävsslag mot den ena polismannen men han lyckas ducka och undviker att träffas, säger poliskommissarie Patrik Ahrlin till YA.

Resurserna räckte endast för att omhänderta föraren. Kvinnan avvisades från platsen – men det var lättare sagt än gjort.

– Hon gjorde motstånd efter bästa förmåga, tillägger Patrik Ahrlin.

Carl Johan Engvall
Magnus Wegerup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.