Kvinna vann mot Skatteverket

En 59-årig kvinna från Snårestad gillade inte att Skatteverket folkbokförde henne i Karlskrona under en period av tillfälligt arbete där. Hon har tagit ärendet ända upp till Kammarrätten, som nu gett henne rätt.
Ystad • Publicerad 5 augusti 2004

Kvinnan har en femrumsfastighet i Snårestad där hon bor. För att kunna renovera sitt hus tog hon under perioden 1 september 2003 till 30 april 2004 ett vikariat i Karlskrona. I samband med detta hyrde hon också en övernattningsetta med kokvrå i Karlskrona där hon sov då och då. Skatteverket folkbokförde henne i Karlskrona och detta överklagade kvinnan, men Skatteverket vann i Länsrätten. Kvinnan överklagade ärendet till Kammarrätten som nu alltså gett henne rätt. Rätten tar bland annat fasta på att kvinnan knappt haft några personliga tillhörigheter i övernattningslägenheten och att hon har hela sitt familje- och privatliv i Snårestad.

Joel Eriksson joel.eriksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.