Landsbygdsriksdagen öppnar i dag i Ystad

I dag invigs landsbygdsriksdagen i Österportshallen i Ystad. Klockan 13.00 invigningstalar bland annat bostadsminister Lars-Erik Löwdén (s) och sedan pågår riksdagen i tre dagar, till och med söndag.
Ystad • Publicerad 21 maj 2004

Folkrörelserådet Hela Sverige ska leva och Ystads kommun, som tillsammans arrangerar landsbygdsriksdagen, hoppas på 700 besökande delegater från hela Sverige. I går pågick förberedelsearbetet för fullt i Österportshallen. Det var montrar och dekaler som skulle sättas upp. Landsbygdsriksdagen äger främst rum i Österportshallen, men lånar också lokaler av Österportskolan till det 40-tal seminarier som ska hållas. Eva Johansson, general för landsbygdsriksdagen och själv ordförande i Kalvs byalag, hoppas skapa en mötesplats som kan stärka sammanhållningen bland dem som arbetar för landsbygden. - Vi arbetar för allt som gynnar landsbygdens utveckling, säger hon. Landsbygdsriksdagen hålls vartannat år. År 2002 stod Piteå kommun som värd för arrangemanget. Landsbygdsriksdagen i Ystad blir den åttonde i ordningen.

Helena Blendberg helena.blendberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.