Lantz får stöd i gymnasiebråk

Kommunalrådet Torbjörn Thorsson (s) i Skurup stödjer sin kollega Thomas Lantz (m) i Ystad efter den kritik som gymnasiedirektionen för Sydskånska gymnasieförbundet riktat mot honom.
Ystad • Publicerad 24 september 2002

Kritiken mot Thomas Lantz (m) kom efter att kommunalrådet uttalat sig i lördagens YA att det var fel av en rektor att hindra lärare att delta vid ett möte med företrädare för de fyra ägarkommunerna förra veckan, bara för att rektorn inte visste om mötet och att det inföll på arbetstid. Politikerna i gymnasiedirektionens arbetsutskott - med ordförande Kent-Ivan Andersson (m) i spetsen - beskyller Thomas Lantz (m) för att försöka underminera direktionens verksamhet. I ett pressmeddelande i går slöt kommunalrådet Torbjörn Thorsson (s) i Skurup upp bakom kollegan: "Jag delar Thomas Lantz uppfattning att det är byråkratisk dumhet att hindra personal från att delta genom att hänvisa till arbetstid. När man försöker lösa samarbetsproblem genom ridande på regelverk så inser jag svårigheten med att bygga upp förtroendefullt samarbete." Torbjörn Thorsson (s) fortsätter: "Tydligen har den moderatledda gymnasiedirektionen blivit trampad på tårna genom att vi inte avvisat personalens framställan om att träffa oss. Bara framställan borde få direktionen att göra vissa självkritiska reflektioner."

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.