Lantz orolig för dyra kostnader

Ystad • Publicerad 15 februari 2007

Kommunstyrelsens ordförande Thomas Lantz (m) är orolig för de kommande årens budgetförutsättningar. Det finns vissa kostnader inom kommunen som har ökat kraftigt. Till dem hör LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

– Dessa kostnader har gått upp med nästan 250 procent, det finns anledning att oroa sig för det, sa Thomas Lantz efter kommunstyrelsens arbets-utskott, KSAU, sammanträde på måndagen. Under sammanträdet bestämde kommunstyrelsen att godkännandet av Ystad industrier AB:s bygge vid Östra industriområdet ska komma vid nästa fullmäktige. Godkännandet skulle egentligen ha kommit innan själva bygget påbörjades.

– Formellt är det här naturligtvis fel, säger Lantz.

Enligt kommunalrådet beror misstaget troligtvis på att det oftast inte behövs ett godkännande från fullmäktige för att få påbörja ett bygge. Formella dokument, som bygglov och avtal, är i sin ordning, men bygget är så pass stort att också fullmäktige borde ha gett sitt godkännande.

– När det handlar om mindre byggnationer, som till exempel ett hus, är det inte aktuellt med ett godkännande från fullmäktige, antagligen är det därför som det har ramlat mellan stolarna så här.

Malin Perlheden

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.