Lantz välkomnar cirkusutbildning

(Uppdaterad 14.50). Kommunalråd Thomas Lantz (m) välkomnar nu cirkusgruppen Zin-Lit till Ystad. Zin-Lit vill etablera en fast cirkusscen med vidhängande cirkusutbildning i Skåne.
Ystad • Publicerad 19 juli 2002

- Bestämmer vi oss för att det här något bra och villkoren är de rätta, så kan det gå fort, säger Thomas Lantz till YA. Gruppen Zin-Lit, repeterar inför Skånepremiären för Norrsken på Ystads teater. På bilden visar Lynx Jakobsson och Elias Wåhlund sina färdigheter i den asiatiska ringen. Arkivbild: Thorsten Persson" BORDER="0"Gruppen Zin-Lit, repeterar inför Skånepremiären för Norrsken på Ystads teater. På bilden visar Lynx Jakobsson och Elias Wåhlund sina färdigheter i den asiatiska ringen. Arkivbild: Thorsten Persson Det var i vintras som den internationellt kända cirkusduon Zin-Lit flyttade till Skåne. Syftet var att skapa en fast scen och att bygga ett utbildningscentrum för konstformen. Flera skånska kommuner har anmält sitt intresse av att få Zin-Lit innanför kommungränsen. Efter att i förhandlingarna övergivit Båstads kommun till fördel för Hässleholm ser det nu ut som om både Ystad och Ljungbyhed seglat om som tänkbara alternativ för etablering. Zin-Lit är besvikna över att diskussionerna med Hässleholms kommun dragit ut på tiden. Gruppen har därför återupptagit samtalet med Båstads kommun. Men också Ystad bedöms alltså som intressant i sammanhanget. Ystads starke man, Thomas Lantz, har tidigare förhållit sig något avvaktande till planerna. En hållnings som han nu tycks ha övergett helt. Samtidigt försäkras det från politiskt håll i Hässleholm att man fortfarande är mycket intresserad av att få en cirkusetablering till kommunen.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.