GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lars Mohlin: Vårt mest generösa erbjudande någonsin – för demokratins skull

Det är mindre än 50 dagar kvar till valet och från och med i dag lanserar Ystads Allehanda sitt mest generösa läsarerbjudande någonsin: Allt innehåll på sajten blir gratis i tre månader.
Vi vill ge alla en möjlighet att vara ordentlig pålästa inför valet den 11 september.
Lars MohlinSkicka e-post
Sydöstra Skåne • Publicerad 1 augusti 2022 • Uppdaterad 3 augusti 2022
Lars Mohlin
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I våras tog vi beslutet att erbjuda alla mellan 16 och 25 år gratis tillgång till ystadsallehanda.se fram till valet.

Kampanjen har blivit en succé. Ett tusental ungdomar har hittills utnyttjat möjligheten att få bättre koll på vad som händer i sydöstra Skåne. Det innebär att många fler förstagångsväljare kommer att välja valsedel baserat på kunskap.

Från och med 1 augusti går vi nu vidare och låter alla, oavsett ålder, teckna sig för en digital gratisprenumeration under tre månader. Motivet är detsamma – demokratin mår bra av välinformerade väljare.

Vi brukar inte göra så här, som chefredaktör brukar jag argumentera för att god journalistik måste få kosta pengar. Prenumerationsavgifterna står för 70 procent av tidningens intäkter och är avgörande för att vi kan ha 30 journalister som bevakar och granskar allt i ”våra” kommuner: Ystad, Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo och Skurup.

Men från och med i dag och fram till valdagen gör vi alltså ett undantag. Alla nya läsare erbjuds att ta del av allt innehåll under tre månader, helt utan kostnad och fortsatta förpliktelser.

Ystads Allehanda är den ledande – ja, i princip den enda – seriösa nyhetsförmedlaren i sydöstra Skåne. Våra journalister kommer fram till valdagen att granska hur de lokala politikerna skött sig under den gångna mandatperioden, vad var vallöftena för fyra år sedan egentligen värda? Hur vill makthavarna bygga framtiden i våra lokalsamhällen?

YA:s valbevakning är dessutom bredare än att bara fokusera på politikernas utspel, vår journalistik tar oss an de stora samhällsfrågorna som väljarna vill ha svar på. Den senaste tidens artikelserie om brottsligheten i sydöstra Skåne är ett utmärkt exempel på hur vi ger fakta och djupare insikt i ett viktigt ämne.

Är du inte prenumerant men vill läsa, ta då tillfället i akt och teckna en gratisprenumeration. Känner du någon som inte läser YA i dag men skulle vilja göra det, tipsa dem då om denna chans!

Inte för vår skull, vi tjänar inte en krona på detta. Men för demokratins skull.

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.