Annons

Lastbilsförare dömd för häleri

En 40-årig utländsk lastbilschaufför döms nu i Ystads tingsrätt för häleri.Mannen stoppades av tullpersonal när han i sin lastbil försökte föra en exklusiv så kallad mountainbike ut ur landet.
Ystad • Publicerad 30 augusti 2002

Den 40-årige mannen uppger att han köpte cykeln för 250 kronor på hamnplanen i Ystad. En okänd man kom fram till honom och undrade om han ville köpa två så kallade mountainbikes för 500 kronor. 40-åringen var intresserad av en av dem, som han tänkte ge till sin dotter och affären kunde så småningom göras upp. Tullpersonal upptäckte den relativt nya och exklusiva cykeln och mannen åtalades för häleri. Tingsrätten skriver nu i sin fällande dom att ''omständigheterna vid köpet, bland annat priset och sättet gör cykelns utbjudande till försäljning, var sådana att den tilltalade måste ha insett att cykeln frånhänts annan genom brott''. Eftersom 40-åringen inte tidigare är dömd och eftersom det saknas anledning att tro att han gör sig skyldig till fortsatt brottslig verksamhet, dömer tingsrätten honom nu till villkorlig dom. Med hänsyn till tiden som 40-åringen suttit häktad utdöms inga böter. Däremot skall mannen betala 500 kronor till brottsofferfonden.

Per Sjöberg per.sjoberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons