Lättare prova bilen

Många fordonsägare har märkt att det blivit betydligt lättare att få tid på Bilprovningen. De senaste årens långa köbildningar ser ut att vara ett minne blott.
Ystad • Publicerad 15 februari 2002

- Vi har satsat på att korta väntetiderna och lyckats bra med det, säger besiktningstekniker Kurt Norlander på Bilprovningen i Ystad. Flera faktorer bidrar till framgången. I fjor flyttades fordon med slutsiffran fem i registreringsnumret från maj till juli. Syftet var att frigöra tider för alla husvagnar och motorcyklar som ska besiktigas under våren och försommaren. Och förändringen fick önskat resultat, konstaterar Kurt Norlander. - Det nya datoriserade köoordningssystemet har också underlättat, likadant med centralbokningen. Men det krävdes en inkörningsperiod innan allt fungerade. Bilprovningen i Ystad har även fått möjlighet att låna in besiktningstekniker från andra stationer i distriktet. - Vid exempelvis sjukdom eller ledighet kan vi förstärka utifrån. Bilprovningen har byggt upp en pool som rycker in vid behov, säger Kurt Norlander.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.