Lions hjälper ryska enklaven

Lions fortsätter sitt oförtröttliga arbete med att hjälpa behövande barn och vuxna. I kväll rulla ännu en långtradare iväg i östlig riktning. Den här gången är det invånarna i Pionerks som är mottagare.
Ystad • Publicerad 1 april 2004
Den 459:e långtradaren på väg från Lions i Ystad. Bild: Thorsten Persson
Den 459:e långtradaren på väg från Lions i Ystad. Bild: Thorsten PerssonFoto: 

Ett 20-tal personer hjälptes åt med lastningen i Röda Bodarna i morse. Däribland ett gäng raska individer från Polstjärnan och Bruket. Och det var inga småmängder som hanterades. Sändningen består av 350 säckar med kläder, 40 säckar med skor, 100 skolbänkar, 25 lådor med leksaker, köksutrustning, toalettstolar, sjukvårdsartiklar och datorer. - Det är den 459:e långtradaren som vi skickar iväg sedan hjälpsändingarna inleddes 1980. I början gick allt till Polen, men under de senare år har allt mer levererats till Lettland, Litauen och Vitryssland, berättade Kurt Jeppsson från Lions. Pionerks ligger i den ryska enklaven mellan Poilen och Litauen. Staden har 12 000 invånare och är hårt drabbad av arbetslöshet. Långtradaren beräknas anlända på måndag morgon.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.