GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lista: Hela helgens nöjen

Vad sägs om långfrukost, teater i världsklass, cykellopp eller självplock av majs? Helgen i sydöstra Skåne är fullspäckad med mat, motion och musik.

FREDAG

Christer Jonsson i "Ett drömspel" på Rynge teater.
Christer Jonsson i "Ett drömspel" på Rynge teater.

Sista chansen att se Ett drömspel

Sista kvällen för Rynge taters eminenta enmansföreställning (med projektioner) efter August Strindbergs klassiker.

Doug Seegers.
Doug Seegers.

Lyssna på Doug Seegers på Solhällan

Countrylegendaren Doug Seegers syns gärna i Sverige sedan han fick ”ett andra liv” av Jill Johnson häromåret. Nu gör han sitt andra besök på Solhällan i Löderup.

LÖRDAG

Andy Irvine.
Andy Irvine.

Hör irländske trubaduren Andy Irvine på Oscar Persgården

Multiinstrumentalisten Andy Irvine ger en exklusiv Österlenkonsert i Oscar Persgården musiksalong.

Upplev The Globe på Ystads teater

På lördagen spelar The Globe, det fantastiska Shakespearesällskapet från London, sin tredje föreställning – ”Trettondagsafton” kl 15.

Klockan 19 är det publikens val. Så vilken av de tre som spelats här under dagarna, ”Köpmannen i Venedig”, ”Så tuktas en argbigga” eller ”Trettondagsafton” som får spelas igen, det vet vi inte förrän då.

Gå på konsert med Sam Outlaw på Solhällan i Löderup

Förköp online via Tickster eller Julius Biljettservice. Fysiska biljetter hos Folk å Rock i Malmö och från 6/6 på Solhällan. Bar, café och restaurang är öppen. Grill utomhus med lokala råvaror från Södra kompaniet.

På scen kl 20. Entré 295kr.

Foto: Hanna F.Ellborg

Upplev slaget om Fyledalen

Den klassiska fotbollsturneringen mellan byarna i Fyledalen spelas i Benestad klockan 13.

20171109 KALMAR. Komikern David Batra på Kalmarsalens scen.Foto:SUVAD MRKONJICCode10042
20171109 KALMAR. Komikern David Batra på Kalmarsalens scen.Foto:SUVAD MRKONJICCode10042
Foto: SUVAD MRKONJIC

Skratta till David Batra på Öja

”Elefanten i rummet”, standuparen David Batras show om sitt förhållande till sin ”fru AKB” - moderaternas tidigare partiledare.

Hör ”På återseende” med Salongsorkestern på Skillinge teater

Karin Bergquist och Harald Leander har skapat en ny föreställning kring musik från 30- och 40-talet. Denna gång ger de sig ut på resa. Med 18 man bakom sig i Salongsorkestern. Även söndag.

Skördefesta i Slimminge

Gammaldags skördedag på Stubbarp i Slimminge. Ardennerhästar i arbete på gammaldags vis, rundturer med häst & vagn, tröskning och maskiner och redskap från förr. Dessutom marknad med lokala konst- och mathantverkare och ett spettkaksbageri och en smed i arbete.

Följ skyltar från väg 102 (Skurup-Veberöd). Infart endast från Råby i söder.

Fri parkering. Entré 80 kr. Medföljande barn under 15 år fri entré.

Trampa mellan slotten

För tjugoandra året i rad anordnas friskvårdstrampet Tre slott förbi Marsvinsholm slott, Charlottenlund slott och Krageholm slott.

Starten utgår från Småbåtshamnen i Ystad klockan 8 eller 9. Arrangeras av IK Vinco. Startavgift 20 kronor.

SÖNDAG

Långrfukostera på Örum 119

Under två timmar bjuds på en matresa genom Österlen med bröd från Olof Viktors, filbunke från Vitaby Kyrkby Mejeri, charkuterier från Södra kompaniet, ostar från Vilhelmsdals gårdsmejeri och glass från egna glassverkstaden Frusen Glädje. Förbokas, från 08.30.

Ystad konstmuseum.
Ystad konstmuseum.

SISTA CHANSEN: Experiment för utopier, Ystads konstmuseum

Sista dagen för utställningen ”Experiment för utopier”. En utställning som undersöker hur vi kan förändra våra liv, hur vi ser på naturen och hur vi interagerar med den. Både utanför och inne på konstmuseet kan alla som vill ta del av odlingar, film, foto, skulptur, installation, interaktion och performance.

LÖRDAG och SÖNDAG

Foto: Janerik Henriksson/TT

Plocka sockermajs och pumpor

Ravlunda 803 är adressen för självplockningen. Färdigplockad majs säljes på Nålastensvägen 5 i Ravlundaby. Öppet hela dagarna.

Läs mer