Litteraturscenen sparkar igång hösten

Ystad Artikeln publicerades

Underordning i kärlek. Digitala plattformar. HBTQ-människor på flykt. Ensamhet. Och Kalle Lind och andra gubbar. Höstens program för Litteraturscenen på Ystads stadsbibliotek rymmer skilda ämnen.

Kalle Lind är en gubbe och författare som kommer till Litteraturscenen i Ystad den 15 oktober.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Kalle Lind är en gubbe och författare som kommer till Litteraturscenen i Ystad den 15 oktober.

Författarkvällar på stadsbiblioteket är inget nytt, utan har hållits i många år. Men att samla flera sådana arrangemang under ett övergripande namn började biblioteket med först förra hösten.

Nu ligger höstens program för Litteraturscenen färdigt. Fem författare kommer att dyka upp.

– Vi tycker att vi har fått till en bra blandning. Vi försöker alltid hålla en bredd, med några lite större namn men även sådana som inte är så kända men som har intressanta ämnesval i den aktuella boken, säger Lena Hagman, som är bibliotekarie i Ystad.

Fakta

Litteraturscenen hösten 2019

Onsdag 11 september: Aase Berg – om sin bok ”Haggan”.

Författaren Aase Bergs senaste roman Haggan har blivit mycket läst och omtalad. Romanen beskrivs som en bok för den som har fått nog av underordning i kärlek.

Torsdag 12 september: Isobel Hadley-Kamptz – om antologin ”Plattformssamhället”.

Författare, journalist och opinionsbildare. En av författarna till antologin Plattformssamhället. Isobel Hadley-Kamptz pratar om digitala plattformar som engagerar men som även kan bedra och påverka.

Måndag 16 september: Andrés Esteche – om sin bok ”Kom ut, kom in”.

Andrés Esteche är känd som musikalartist och har medverkat i Melodifestivalen. I sitt engagemang inom HBTQ-rörelsen och RFSL Newcomers har han mött HBTQ-människor på flykt med otroliga livsberättelser. I boken "Kom ut, kom in" återger han några av dem.

Tisdag 15 oktober: Kalle Lind – om sig själv och andra gubbar.

Känd radiopratare och författare. Utkommer i höst med boken ”Hasse Alfredson : En sån där farbror som ritar och berättar”.

Torsdag 7 november: Magnus Cadier – om sin bok ”November har trettioen dagar”.

”November har trettioen dagar” är en stark berättelse om ensamhet och kärlek med två män i fokus. Magnus Cadier är bosatt i Hagestad och själv bibliotekarie i Skurup.

Visa mer...

Nytt för säsongen är att man måste hämta ut en biljett i förväg, även på de Litteraturscenskvällar som har fritt inträde.

– Det gör vi för att vi vill ha lite mer koll på hur mycket folk som kommer. Det har hänt att vi har blivit lite överraskade över tillströmningen, och vi behöver förbereda med stolar och så, säger Lena Hagman.

Samtliga arrangemang hålls på stadsbiblioteket och börjar klockan 19. Till Aase Berg och Kalle Lind tar biblioteket ut en inträdesavgift på 50 kronor. De andra kvällarna har fri entré.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.